Paluska Jánosné: Farsangi fánk kérővel / Recept
A fánk olyan szalag nélkül,
mint a rózsa illat nélkül!
Kössél kötényt, fodrosat,
süssél fánkot szorgosan!
Lisztet tejjel, cukorral,
élesztővel, csepp sóval,
tojások sárgájával,
diónyi vajjal, rummal,
Lehelet citromhéjjal,
dagasszad, majd kelesszed,
duplájára növesszed,
legényt közben ereszd be!
Nyújtsad másfél centisre,
szaggassad szép kerekre,
meleg helyen pihentesd,
így lesz szalag köréje.
Tegyed forró olajba,
süssed orca-pirosra,
burkold cukorfelhőbe,
mosolyogj a legényre!
Mellé egy kis barackíz,
kérőd már csak benned biz,
mire elfogy a fánkod,
mátka leszel, meglátod!